Četvrti pjesnički konkurst u čast Maje Perfiljeve

NVO “Bokeški Forum” raspisuje pjesnički konkurs “Tivat 2020” .   U spomen na pjesnikinju  Maju Perfiljevu, odluka organizatora konkursa je da ovogodišnja tema bude: “Da sam ja ne(t)ko”. Svaki učesnik ima pravo da na konkurs pošalje  jednu pjesmu. Radovi se šalju isključivo putem e maila: nvobokeskiforum@gmail.com.

Molimo učesnike da vode računa o upotrebi dijekritičkih znakova (crtice/kvačice u slovima č, ž, š, ć, đ i opcionalno ś i ź) prilikom kucanja teksta, jer ispravke pristiglog materijala nisu moguće naknadno, kao i od strane  samih članova žirija.

Rok za slanje pjesama je 15. Maj 2021. godine.

O pobjednicima odlučuje četvoročlani žiri u čijem su sastavu : profesor književnosti Katica Čavor, zatim nagrađeni učesnik dr Jasmin Dorić iz Srebrenika, književnica Sandra Sindik iz Tivta kao i pjesnik i predsjednik  Bokeškog Foruma dr Andrija Petković.

Za tri najbolje pjesme obezbijeđene su novčane nagrade. Prvo mjesto 200 eura, drugo 150, i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pjesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena.

Pravo učestvovanje na konkursu imaju svi pjesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Najstrožije je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pjesama. Pobjednici konkursa u obavezi su da prisustvuju promociji zbirke pjesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. U slučaju da ne prisustvuju novčana nagrada će biti usmjerena u humanitarni fond.

Učestvovanjem na konkursu, odnosno dostavljanjem rada, učesnik prihvata da je saglasan sa pravilima, kao i da, ukoliko takva bude odluka žirija, poslata pjesma može biti dio zbirke.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8603

Objavio dana stu 27 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN