Četvrti dan Kotorskog festivala

 

Četvrti vagon pozorišnog vozića koji širi sreću i radost prošao je juče kroz Kotor.

Izvođenjem predstava: “Bajka o ribaru i ribici”, Gradskog pozorišta iz Podgorice i “Kako rastu veliki ljudi” u produkciji KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu nastavljen je glavni program ovogodišnjeg festivala.

U predstavi “Bajka o ribaru i ribici”, koju je režirao Ruski reditelj Jevgenij Ibragimov, djeca su mogla vidjeti pravu virtuoznost glumaca dok animiraju lutke. Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Dijana Drgaojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović  i Davor Dragojević su pričali priču o ljubavi, iskušenjima, ljudskim slabostima i velikodušnosti, koristeći jezik metafora i alegorije.

njegos za djecu

Druga predstava večeri odigrana je na Ljetnjoj pozornici. Predstava “Kako rastu veliki ljudi” je dobro poznata Kotorskoj publici jer se već desetak puta igrala po raznim Kotorskim pjacama. Do sad je imala ukupno trideset osam izvođenja, širom Crne Gore i Srbije. I ovog puta je bilo djece. Bilo je i onih koji po 4-5 put gledaju predstavu, što je znak da se u Kotoru napravio značajan i dopadljiv pozorišni projekat, koji traje. U predstavi čiju režiju potpisuje Petar Pejaković igraju Mišo Obradović i Slaviša Grubiša, a sva trojica su i autori samog teksta predstave.

Danas na KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu u 19:30h očekuje nas otvaranje izložbe “Moj svijet”, u Crkvi Sv. Pavla.

U 20h u Kulturnom centru bice odigrana predstava “Kamenje” Bosanskog narodnog pozorišta – Zenica.

U 20:30h na Pjaci od kina očekuje nas Promocija romana dobitnika književne nagrade Politikinog zabavnika, Dejana Aleksića, “Cipela na kraju svijeta”

U 21h u Muzeju grada Perasta predstaviće se “Trio Balkan”, dok će u 21:30h na Ljetnjoj pozornici biti odigrana predstava “Mačak u čizmama”.

Već sjutra, 06. Jula u 12h u Kulturnom centru Nikola Đurković održaće se okrugli sto na temu: „Uloga pozorišta za djecu i mlade u kulturnom životu države i procesu odgoja mladih generacija“. Posebna pažnja će se posvetiti otvaranju Crnogorskog nacionalnog pozorišta za djecu.

U 20h u Kulturnom centru biće odigrana predstava “Zaboravljena zemlja”.

U 21:00h u Crkvi Sv. Duha očekuje nas program “Raspjevana violina”

Nakon toga, u 21:30h na Ljetnjoj pozornici biće odigrana predstava Pazi, zebru gazi, Centra za kulturu Tivat.

U 21:30h, na Pjaci od kina, posjetioci KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu biće u prilici da prate program “Gama zraci i čudaci” NVO Arlekin iz Podgorice.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3408

Objavio dana srp 5 2015. u kategoriji Izvještaj, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN