ČETIRI LOPATE ZA TRI AKADEMIJE

„Vijesti“ kažu da su 4 lopate učestvovle u polaganju kamena temeljca za, kako ga nazvaše ,,Univerzitetski kompleks’’. Radnja se desila na Cetinju 13. jula.U neposrednoj blizini  njih dvojica su imala komentar:

Mali građanin – Tri akademije u jednu zgradu a četiri lopate! Zašto nijesu bile tri lopate, po jedna za svaku akademiju?! Logično bi bilo i srećno bi to bilo svijema. Šta im znače četiri? To je nesrećan broj, Kinezi kažu. Jedna je viška kako goj okreneš.

Student – Bolje bi bilo da su se pozabavili upravnicom studentskg doma i njenom izgladnjavanju jadnih studenata. Svi posle ručka i večere smo morali ići na sendviče u market. A doručak je tek jad i bijeda.

Mali građanin – I još ste se pomijetali ko ona stvar.Oli mi reć kako će se zagrijavati ovijh,planiranijeh 25 000 kvadratnih metara, Bog te vidio?

Student – Nikako. Otkad sam ja u dom radijatori ne rade.

Mali građanin – E, od kad ja pamptim ni jedna lopata nije bila kadra da naloži taj mrčni kazan.

Student – A pušti ih neka fantaziraju.

Mali građanin – Dako se i oni jednom otrijezne. Oće, ka neće! Kad na vrbi rodi grožđe.

Student – Dok se oni ne otrijezne mi ćemo krepavati od gladi. Ne znam kako nikome ne pade na pamet da napravi fabriku džema ili mljekaru, da sirotinja na Cetinju počne nešto da radi i jede. Ej, bre, za 20 miliona mog’o se riješiti skroz-naskroz ogromni problem siromaštva u gradu…

Mali građanin – 20 miliona! Ma jel’ me ti zajebavaš?! Toliko će koštati ta jedna zgrada?

Student – Kažu 20 miliona, a, ustvari, pomnoži to deset puta.

Mali građanin – Jebi mi oca, danas, da ima iđe, manje države na svijet, sa ovoliko slikara i glumaca! A zamisli za pet godina? Najbolje da svu crnogorsku omladinu tu spratimo. I treba kad smo rođeni glumci i slikari.

Student – Imaće mjesta vala za svakog! (crče baterija na mobilnom)

httpv://www.youtube.com/watch?v=xWnWNhRrOMY&feature=player_embedded

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=2095

Objavio dana srp 15 2012. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN