Čarobnjak iz Oza

Na Ljetnjoj pozornici  u Kotoru svečanim uručenjem ključeva grada od strane Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i Predsjednika opštine Kotor Aleksandra Stjepčevića predstavnici djece Anastasiji Sredojević otvoren je 23. Kotorski festival pozorišta za djecu.

01.07.2015. Svecano otvaranje festivala, Carobnjak iz Oza

01.07.2015. Svecano otvaranje festivala, Carobnjak iz Oza

U pozdravnom govoru Predsjednik opštine je pričao o značaju koji festival ima i za grad i za državu Crnu Goru. Napomenuo je i da će kroz kotorski festival pozorišta za djecu grad Kotor ugostiti više od dvije stotine umjetnika iz 18 zemalja.
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović poseban akcenat stavio je na osnivanje pozorišta za djecu koje, prema njegovim riječima svakako treba i mora biti u Kotoru: „Festivali kada se osnivaju obično budu planirani da traju kratko ili se na kraju brzo završe, ali ovaj naš, kotorski, traje već 23 godine i još se širi, što znači da imamo nešto kvalitetno čime treba svi u Crnoj Gori da se ponosimo“, rekao je Vujanović.

Festival je počeo predstavom “Čarobnjak iz Oza”, Gradskog pozorišta iz Podgorice. Pozorišna magija je bila na sceni punih sat i dvadeset minuta i djeca su bez daha pratila bravure glumaca. Kristina Stevović kao Doroti, Jelena Simić kao Strašilo i Limeni Deajan Đonović, kao i svi ostali su iz minuta u minut mamili osmjehe  oduševljene publike odnosno djece.

J.P.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3363

Objavio dana srp 2 2015. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN