,,Čarobni kamen” u Dodestu

Predstava „Čarobni kamen“ (3+), sa Lutkarske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće izvedena u subotu 3. decembra, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Dramatizaciju i režiju potpisuje Davor Dragojević.

 carobni-kamen-foto

„Čarobni kamen“ je baj­ka o sve­vre­me­nim ljud­skim vri­jed­no­sti­ma.

Po riječima reditelja „…veliki broj bajki i priča iz naroda, iako su nastale prije mnogo desetina ili stotina godina, govore o ljudskim vrijednostima, koje su svevremene i nikada ne gube na aktuelnosti. Te priče ne služe samo da bi se djeci pričale prije spavanja ili da bi saznali nešto novo o ljudima i događajima iz pređašnjih vremena, njihovim običajima, kulturi… Mnogo je važnije da iz njih izvuku pravu pouku. Ova naša priča, smještena u brdima crnogorskim, govori o jednoj od najvećih ljudskih vrijednosti  – prijateljstvu“.

„Čarobni kamen“ je Dragojevićev diplomski rediteljski rad na Odsjeku za lutkarstvo na Nacionalnoj akademiji za teatarsku i filmsku umjetnost u Sofiji.

Igraju: Dejan Đonović, Sejfo Seferović, Dijana Dragojević, Katarina Krek i Slaviša Grubiša.

Dramaturg je Milica Piletić, vizuelni identitet, scenu, kostime i slikarske radove uradila je Hristina Nedeva, lutke je izradio Miroslav Cvetanov, a muziku Željko Radunović i Veselin Bogićević Frenki.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5275

Objavio dana pro 2 2016. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN