Čakre: Energija života

Život je energija, a priča o čakrama jeste priča o energiji. Univerzalna životna snaga kruži kroz nas i donosi nam životna iskustva. čakre su stovarište i prenosioci univerzalne energije, i svaka od čakri predstavlja osobitu frekvenciju u univerzumu. Čakre su u međudejstvu sa elektromagnetnim poljem, i transformišu ga u energiju koja održava naše živote.

Čakre su provodnici kroz koje teče univerzalna energija. Mi to osjećamo kao tok koji ide od zemlje kroz donje čakre do gornjih čakri, ali taj tok nije linearan – on je kružan i dvosmjeran. Uporedite taj svoj osjećaj sa fotosintezom koja vlada svijetom biljaka. Sunčeva energija se apsorbuje materijalnim supstancama biljke, i daje joj život. Energija se vraća kroz korijen koji se hrani iz zemlje. Energija se onda penje uz biljku, i na kraju izražava kroz cvjetanje – energija se pretvara u ljepotu i ponovo oživljava. Tako je i sa nama. Mi crpimo energiju iz Sunca, ona se spušta niz korijene našeg bića, crpi iz zemlje, a onda se penje – na kraju se pretvori u cvjetanje našeg bića i nudi se iznova svijetu. Dok mi radimo na našoj svijesti ona sve više postaje izraz ljepote.

Čakre su vrtlozi suptilne energije, locirani duž kičme od osnove do krune. Svaka od 7 čakri nudi različitu perspektivu života, ili životne situacije. Ista stvar, doživljena na različitim nivoima svijesti dobija potpuno novo značenje. Zamislite kičmu kao lift, i čakre kao različiti spratove sa kojih možemo da doživimo životna iskustva. Kad se penjete sa jednog sprata svijesti na drugi, vaš se vidik širi. Ili, zamislite čakre kao 7 spratova jedne zgrade. Kad se nalazite na prvom spratu i gledate kroz prozor, pogled kroz njega znatno je različit u odnosu na poglede koje imate na prozore na višim spratovima. Svako penjanje donosi i šire vidike. Ideal je postignut kad su na svakom od 7 spratova prozori čisti. Tako da pogled sa svakog od njih može da bude najjasniji. Uvjerenja mogu da zamagle prozore, i morate da budete spremni da ih navedete na pročišćenje.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=367

Objavio dana stu 10 2010. u kategoriji Uvjerenja. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN