Brazil nijesu samo samba, karneval i fudbal

Interaktivno predavanje na temu “Brazil nijesu samo samba, karneval i fudbal” priređeno u sklopu manifestacije “Dani Brazila u Crnoj Gori” održano je  sinoć, u srijedu, 11.septembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od  20 sati. Manifestacija će pored Podgorice biti organizovana u Nikšiću i u Baru i omogućiće crnogorskoj publici da sazna nešto više o turizmu, kulturi, obrazovanju i uticajima ove veoma velike i raznolike zemlje.

Prezentacije su održali dva univerzitetska profesora iz Brazila, Poliana Fabíula Cardozo sa Univerziteta Srednjeg Zapada Savezne države Paraná (Unicentro), i Rafael Siqueira de Guimarães sa Federalnog Univerziteta Baije (UFSB). Profesorica Carodzo koja se bavi istraživanjem u oblasti turizma, geografije kao i pitanjima migracije, u svom predavanju “Brazil nijesu samo samba, karneval i fudbal” izložila je na jedan veoma zanimljiv način brazilski turizam zajedno sa fotografijama mjesta koji su dio kulturne baštine Brazila.

Osim toga, profesor Guimarães, čije su oblasti psihologija, kulturne studije, migracije i obrazovanje, je napravila interesantan osvrt na obrazovanje u Brazilu nakon čega je pušten dokumentarac u trajanju od 12 minuta pod naslovom “Proširenje obrazovanja”. Priča je vezana za pet osoba, koji su sada profesori, fokusirajući se na njihovo đetinjstvo i kako ono utiče na njihovo zanimanje i viđenje školstva u sadašnjem vremenu.

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7660

Objavio dana ruj 12 2019. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN