“Brašno u venama” u KIC-u

Predstava BRAŠNO U VENAMA 1Predstava “Brašno u venama” biće premijerno izvedena u okviru manifestacije „Decembarska umjetnička scena 2015“ u poneđeljak, 21.decembra, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati.

Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a u režiji Borisa Liješevića. Uloge tumače: Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturg predstave je Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenograf – Vedran Hrustanović, kostimograf – Lejla Hodžić, a autor muzike je Duško Šegvić.

“Brašno u venama“ je predstava o porodici koju je rat rasuo po svijetu, a koja se poslije više od 20 godina susrijeće u jedne noći u jednom gradu, ili boljereći jednom stanu. Ovo je ujedno i praizvedba teksta koji govori o emocionalnom i ideološkom jazu pokoljenja. Time se suočavanje sa prošlošću opisuje kao neminovan korak budućeg života. Ova drama jeste drama povratka i susreta; progovaranja, krivice ali i prevazilaženja, kao i pomirenja.

Produkciju predstave su radili Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od 5 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4556

Objavio dana pro 19 2015. u kategoriji Književnost. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN