Borba za vlast je poništavanje kulture

Miomir Mugoša-Mugi učinio je sve da, po treći put, bude izabran za gradonačelnika. Ovim činom poništio je crnogorske kulturne tekovine. Ne zna se kojim se sve sredstvima služio da bi sebi obezbijedio 31 odbornički glas od 57 postojećih.

Zbog Mugijeve bolesne želje za ličnom vlašću raskinut je dugogodišnji sporazum (koalicija) dvije političke partije: DPS i SDP. Njemu uopšte nije važno što je nastao haos u političkom životu glavnoga grada i što odbornici SDP-a neće više dolaziti na sjednice. Pored predsjednika skupštine glavnoga grada Raška Konjovića ostavke je podnijelo još 11 kadrova SDP-a, iz glavnog grada: sekretar sekretarijata za socijalno staranje Goran Miranović, sekretar za planiranje i uređenje prostora Tomica Paović, sekretar za razvoj preduzetništva Boris Mugoša, direktor JP tržnice i pijace Miodrag Šofranac, direktorica KIC-a „Budo Tomović“ Snežana Burzan, direktor javne ustanove Narodna biblioteka Nebojša Burzanović, direktor JP Zelenilo Srđan Mugoša. Ostavke su podnijeli i pomoćnici sekretara za saobraćaj komunalne djelatnosti Marko Rakočević, sekretar za kulturu i sport Rade Đurđić, direktorica Direkcije za imovinu Danijela Radulović i direktor D.O.O. Putevi Goran Petrović.

Na haotičnoj sjednici koja je održana juče Mugošu su neočekivano podržali odbornici Demokratske srpske stranke (DSS) Dragan Ostojić i Narodne stranke Slaviša Guberinić.Odbornik Nove srpske demokratije Boban Vujačić, mimo odluke svoje partije glasao je za Mugošu. Zbog toga je po hitnom postupku, u toku sjednice, bio isključen iz partije a njegov stranački kolega Radoš Zečević uspio je da ga pljune uz riječi: „Izdajice, reci za koliko si se prodao?“

Čim je Raško Konjović podnio ostavku hitre Mugošine sluge su pohitale i izabrale novog predsjednika Skupštine opštine Slobodana Stojanovića iz DPS-a iako na to nijesu imale pravo, ni zakonsko ni ljudsko. Mugoša je iskoristio gužvu i obratio se prisutnima zakletvom da će funkciju obavljati u skladu sa Zakonom i Ustavom republike Crne Gore. Hahahaha! Blago nama decama, kaže pjesnik.

Sjednica Skupštine opštine u „novom sazivu“ zakazana je za četvrtak, 21. jul. Kakav će se cirkus odigrati, ne znamo.

J.M.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=1699

Objavio dana srp 20 2011. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

2 komentara za “Borba za vlast je poništavanje kulture”

  1. ivanp

    Je li ovo kulturni ili politicki portal?

    • Što smo kulturni portal ne mora da znači da moramo biti potpuno odsječeni od političkog života u Crnoj Gori koji, naravno, mnogo utiče i na samu kulturu.

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN