Bojkot završen, izborni proces se ponavlja

Nikšić – Oko pedeset studenata Filozofskog fakulteta prespavalo je noćas u prostorijama fakulteta, u kabinetu za engleski jezik i književnost, zahtijevajući ponovno organizovanje izbora, će bi bilo omogućeno i studentima istorije da se kandiduju za Studentski parlament, čije je pravo na to prethodno bilo osujeđeno.

Da je njihova istrajnost urodila plodom, pokazala je i potvrda dosadašnjih predstavnika u Parlamentu da će se povući sa te funkcije i dozvoliti potpuno obnavljanje izbornog procesa.

Podsjetimo se: sve je počelo sa dvojicom studenata istorije i jednom studentkinjom engleskog jezika, koji su, nezadovoljni dosadašnjim radom Studentskog parlamenta, na čijem čelu su bili Zoran Medenica i Miljan Marsenić, izrazili želju da se kandiduju i pokušaju da pobijede na izborima za Studentski parlament.

Njihov pokušaj bio je osujeđen, jer oglas za predaju kandidatura nije bio istaknut na vrijeme. Štaviše, bio je istaknut tek posljednjeg dana, kada je trebalo da istekne, i to samo na jednoj zabačenoj oglasnoj tabli.

Sve ovo dokazuje da je cilj pojedinih ljudi bio da se oni uopšte ne kandiduju. No, bojkot koji su organizovali studenti, revoltirani nepravdom koja im je počinjena, i te kako je urodio plodom. Naime, rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Predrag Miranović, pozvao je danas studente-buntovnike na sastanak s njim. Odlučeno je da će se izborni proces ponoviti, i da će im biti omogućena kandidatura. To je jedino što su oni i željeli.

Zrcalo.me

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=503

Objavio dana stu 17 2010. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN