Biznis direktora

imgScript6Nema pobune učenika. Još jedna generacija  bezvoljnih,  dosadnih, mladih ljudi završava Gimnaziju „Slobodan Škerović“ u Podgorici. Da li ih nazvati ovce za šišanje ili gomila izgubljenih u svemiru?

Za više od pet stotina učenika „neko“ je organizovao matursko veče u Sportskom centru ali odvojeno: prve noći  bila je B smjena a druge noći A smjena. Tako odvojeni  išli su i na ekskurziju,  početkom školske godine. Ne zna se iz čije genijalne glave je ideja da učenici , ove dvije smjene, ne treba da se poznaju. Zašto to nije dobro ostaje da nagađamo ili da pogledamo u pasulj ili prevrnutu ćikaricu kave.

Direktor pomenute škole, za  verbalnu odbranu i zaštitu, koristi Zajednicu učenica iako niko od roditelja ne zna kad je konstituisano ovo „demokratsko tijelo“. Činjenice govore da je to bilo nikad jer po istom principu osnovan je Savjet roditelja – nikad ni jedan sastanak nije održan.

Da li uz pomoć imaginarne Zajednice direktor škole odnosno uprava  prikuplja novac, od maturanata? To nije mala para: više od 35 hiljada eura neko će s nekim da podijeli, kad ih uzmu, od maturanata, za par dana. Svi će morati da plate jer svjedočanstvo o završenom razredu ne mogu dobiti ako ne plate.

 Evo kako stvari stoje: matursko veče košta 20 eura, časopis „Godišnjak“ 9 eura i 80 centi, 25 eura – neka izmišljena rata za ekskurziju od prošle godine, 3,5 eura za slike s maturske večeri,  7,5 eura za žurku ispred gimnazije (za policijsko obezbjeđenje i ogradu, bez muzike uživo) i  5 eura za svjedočanstvo o završenom razredu. To je ukupno 71 euro, manje 20 centi. Dakle, ako svaki učenik ovo ne plati ne može polagati maturski  ispit (eksterna matura) i neće ga biti u „Godišnjaku“.

Kako će proći ostali maturanti i koliko će ko morati da plati dobro bi bilo da se zna, korupcije radi.

J.M. i V.S.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=2594

Objavio dana svi 14 2014. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN