Bajka je majka

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 3. oktobra u 18 časova na Akademiji znanja programom „Bajka je majka“ biće obilježena „Međunarodna nedjelja djeteta“ koja se tradicionalno održava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na djecu i mlade, na potrebe i prava djece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih njihovih potencijala.

U okviru projekta „Bajka je majka“ organizovanog od strane Narodne biblioteke Budve i NVO „Talas“ Budva organizovane su radionice kreativnog pisanja bajke koje su vodile profesorice Sanja Pantović i Zorica Joksimović. Više od 80 radova nastalo je na radionicama, a za publikovanje odabrani su najoriginalniji i najuspjeliji i oni su se našli u zborniku “Bajka je majka” koji će biti predstavljen u četvrtak u 18h na Akademiji znanja. O dječijim bajkama zastupljenim u zborniku govoriće profesorice, voditeljice radionica, Zorica Joksimović i Sanja Pantović, zatim dr Milena Radović Savić, a moderatorka će biti Stanka Stanojević. Takođe, program obilježavanja “Međunarodne nedjelje djeteta” upotpuniće i likovna izložba učenika osmog razreda Druge osnovne škole, Luke Zejaka.

Izdavači zbornika „Bajka je majka“ su NVO „Talas“ Budva i JU Narodna biblioteka Budve.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7716

Objavio dana lis 2 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN