Bah kroz vrijeme i kontinente

Sinoć su, na prepunoj pjaci djece i roditelja, mladi glumci i pjevači predstavili čudesnu priču „Bah jezdi na kamili“. Ovo muzičko putovanje priča je o avanturama čarobne kamile po imenu Kameo iz pustinje Gobi, koja vodi njemačkog baroknog kompozitora Johana Sebastijana Baha na putovanje kroz vrijeme i prostor tokom kojeg on otkriva muziku i kulturu čitavog svijeta. Svako izvođenje predstave je jedinstveno jer avanture Baha i kamile Kameo napisane su na osnovu kulturnog nasljeđa, muzičkog, plesnog i glumačkog umijeća talentovane grupe koja učestvuje u njenoj realizaciji. Ova predstava okupila je mlade umjetnike iz ŠOSMO ”Vida Matijan” iz Kotora. Osnovna poruka predstave jeste da su životni izazovi prilika da se iz njih izađe s novom snagom, znanjem i vještinom, što pomaže da se poraz pretvori u pobjedu.

Kotorartić: Bah kroz vrijeme i kontinente – 14.07.2018. – Foto: Krsto Vulović

Đean J. Fu, kompozitorka, pedagoškinja i dirigentkinja, objavila je autobiografiju Bah jezdi na kamili (Bach Rides A Camel), početkom 2017.

“Uzivali smo u radu i programu.Muzicka skola sa kojom smo radili ovu pricu je veoma dobra, djeca su jako talentovana. Gluma je bila sjajna, ples , pjevanje. Jako je vazno da se djeca kroz ovakve programe , kroz umjestnost ali i zabavu upoznaju sa drugim kulturama. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa njima. Volim da sam okruzena djecom.” – izjavila je Đean J.FU 

Vandže Džang, sopran, diplomirala je pjevanje i opersko izvođenje na Centralnom muzičkom konzervatorijumu u Pekingu, u klasi prof. Hajtaoa Haja, a masterirala na Muzičkom konzervatorijumu Nove Engleske, u klasi prof. Karen Holvik. Đaci muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora imali su priliku da srađuju sa njima. Hor je pripremila profesorica Dušica Ćetković, klavir je svirala Zlata Marković a violinu Vanja Radulović.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6258

Objavio dana srp 15 2018. u kategoriji Izvještaj, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN