Autorsko veče Sonje Živaljević

Autorsko veče Sonje Živaljević biće održano u četvrtak, 3.novembra u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati.

Sa autorkom će razgovarati novinar i pisac Aleksandar Ćuković, a gost večeri je glumac i pjesnik Dejan Đonović.

U okviru večeri biće predstavljena poezija i proza Sonje Živaljević, 15 godina rada izdavačke kuće “Gligorije Dijak”, ali i rad na turističkoj promociji Crne Gore (monografije, vodiči, brošure, tekstovi za sajtove…). 

Sonja Živaljević je rođena 1963. u Đakovici. Osnovnu škola i gimnazija je pohađala u Peći. Završila je Filološki fakultet u Beogradu, studije jugoslovenske i opšte književnosti, smjer redaktorsko-lektorski. Pisala je poeziju i prozu, reportaže za časopise, scenarije, tekstove za nacionalni i druge turističke sajtove, brošure, vodiče… Njena poezija je zastupljena u više antologija, a monografije prevedene na više jezika. Izdanja o Crnoj  Gori koja potpisuje kao urednik ili priređivač dospjela su na sve kontinente (prvi ilustrovani crnogorski kuvar „Slađe od meda“ na pet jezika, prva knjiga o Skadarskom jezeru na tri jezika, „Čudesne planine Crne Gore“….). Pokrenula je i uređivala časopis za ljubitelje prirode „Jutro“ (2015). Lektor je velikog broja književnih djela, školskih i univerzitetskih udžbenika, raznih publikacija i stručnih radova, časopisa… Redovni je saradnik Istorijskog instituta, Nacionalne turističke organizacije, GIZ-a.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9472

Objavio dana stu 2 2022. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN