Autorsko veče Katarine Sarić

Autorsko veče budvanske književnice Katarine Sarić biće organizovano u petak, 4.februara, u sali Dodest, od 19 sati.

U okviru večeri biće predstavljeno 13 autorskih knjiga, sa naglaskom na dvije nagrađene zbirke poezije, Smrt Madam Dupin i Globus Hystericus, kao i na romane Golo Meso, Kakofoniju i Amputirane iz posljednje dvije godine, ali i nešto starije poput Svejedno mi je i ostale dijagnoze socijale, poetska zbirka, Kamijada i Kamiseja, dvotomna zbirka epske poezije, Moja Indija, OM journay, roman-putopis, Caligat in Sole, filosofsko-fragmentarna trilogija, i dr.

U posljednje dvije godine, autorka je osvojila brojna priznanja. Gostovala je na najprestižnijim festivalima u regionu, a i u rodnoj Crnoj Gori, krajem godine u Gradskoj kući u Nikšiću. Prethodna godina je bila posebno uspješna jer su poetska ostvarenja budvanske književnice, prevedena na dvadeset svjetskih jezika kao što su italijanski, španski, mađarski, rumunski, kineski, arapski, itd.

Specijalan gost večeri biće Dmitri Ushkov, plesač i koreograf sa Akademije kulture i umjetnosti, grada Čeljabinska u Rusiji. Neobičan spoj književnosti i plesa, priuštiće publici nesvakidašnji umjetnički događaj.

Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo uz posjedovanje COVID potvrde.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9169

Objavio dana velj 1 2022. u kategoriji Književnost. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN