Autorsko veče Aleksandra Perunovića

Autorsko veče kompozitora Aleksandra Perunovića biće održano 23. decembra u holu Ministarstva kulture na Cetinju, u 19 časova. 

Crnogorski kompozitor Aleksandar Perunović (1978) diplomirao je i magistrirao Kompoziciju na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Žarka Mirkovića. Usavršavao se na nekoliko domaćih i inostranih seminara: Internationale Sommerakademie u Austriji u klasama Kurta Švertsika, Detleva Miler-Zimensa, zimska škola Contemporary music u Dubrovniku, majstorski kurs kompozicije u Beogradu u klasi Rajnharda Febela itd. Djela su mu izvođena u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj i Ukrajini od strane nekoliko ansambala za savremenu muziku (on_line vienna, Sonemus, Gradilište), ženskog akademskog hora Collegium musicum, pijaniste Nikolasa Horvata itd. Pored komponovanja, bavi se i muzičkom teorijom i analizom a radove iz ove oblasti je izlagao na seminaru pod nazivom Problemi izvođenja kompozicija bečke klasike (Podgorica, 2008.) i međunarodnom skupu Muzička teorija i analiza (Beograd, 2011.). Od 2003. radi kao stručni saradnik na predmetima Muzički oblici, Kontrapunkt i Aranžiranje na Muzičkoj akademiji na Cetinju, a član je i Odjeljenja za muzičku umjetnost u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti.

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5309

Objavio dana pro 22 2016. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN