ARTIST AND INVESTIGATOR

„Artist and Investigator“ je film koji je nastao kao dio velikog art događaja u londonskoj galeriji „Saatchi“ kao dio postavke pod nazivom Art riot, Post Soviet actionism. Te godine su ga mediji poput Bilbord-a, Sky News-a i BBC-a proglasili za Art događaj godine, izložbu je pośetilo 800.000 ljudi, a umjetnički pravac akcionizma je na velika vrata lansiran u umjetničku evropsku elitu. Crnogorski film je predstavljao jednu od centralnih tačaka izložbe, a istinita priča o Petru Pavlenskom, tek rođenom super-staru performansa, snimljena je na sceni KIC-a „Budo Tomović“, s crnogorskom ekipom umjetnika i lansirala se u elitnu art sredinu britanske i evropske scene.

autor · Danilo Marunović
koautor · Petar Pavlenski
direktor fotografije ·  Stevo Vasiljević
montaža · Igor Seferović
producent · Marat Geljman
produkcija · Dukley European Art Comunity
uloge · Petar Novaković, Miloš Pejović

Danilo Marunović rođen je 1986. u Podgorici. Komadom E. Labiša „Dajte da se zagrlimo, Folvile“ završio je osnovne studije pozorišne režije na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju a diplomirao s komadom E. Olbija „Koza, ili ko je Silvija“. Režirao je dokumentarne filmove Sad Song, Montenegrin beauty, Lud za tobom, Preludijum za snajper i Mirsada, kratki igrani film Artist & investigator, a uskoro izlazi i njegov najnoviji projekat – kratki igrani film Blue Requiem. Dobitnik je više nagrada, stipendija i rezidentnih statusa u zemlji i inostranstvu. Urednik je filmskog programa u Crnogorskom narodnom pozorištu, a od 2009. vodi organizaciju „Koala production“.

Projekcija filma će se održati  11. sep. 2020. u 00:30h na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8525

Objavio dana ruj 10 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN