Artan Lili u KIC-u

Jedna od koncertno najaktivnijih grupa u regionu Artan Lili deset godina rada obilježiće koncertom koji će biti organizovan 21.oktobra, u KIC-u “Budo Tomović”, u 20 sati.

“Radujemo se nastupu u KIC-u i sa nestrpljenjem iščekujemo susret sa publikom koju pamtimo po uvek sjajnoj energiji” izjavili su članovi benda euforično najavljujući nastup.

Nakon Podgorice, grupa će koncertno obilježiti 10 godina rada u Mostaru, Beogradu, Nišu, Zagrebu i Novom Sadu.

Od kako je njihov prvi singl “Džoni” objavljen u novembru 2012. godine Artan Lili je nesumnjivo najčešće pominjani sastav u regionu kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa se tokom vremena ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Dobitnici su prve po redu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića osnovane 2019. godine za kompoziciju ‘D.E.P.R.A.’ sa kojom su zadovoljili sve kriterijume koje muzičko djelo čine izuzetnim. “To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem.” navodi se u saopštenju povodom dodjele nagrade.

Artan Lili završene pjesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme u formi singlova. Ovakav metod – singl po singl u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko prije njih to nije uradio. Na taj način osavremenjuju zastarjeli vid izdavanja albuma.

Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je plasman pjesme “Ako stanemo tu”, koja je odmah kao novitet zauzela prvo mjesto liste Diskomera Studija B, što je prije njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal. Do sada su izdali dva albuma Artan Lili i New Deal.

Artan Lili trenutno objavljuju singl-spotove sa trećeg albuma u saradnji sa kolegama sa scene. Singl “Rokenrol posle rokenrola” je nastao u saradnji sa Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers.

Nove pjesme kao i reizdanje sad već kultna prva dva albuma grupe su u regionalnoj kooperaciji izdale dvije najveće izdavačke kuće – zagrebačka Croatia Records, nekadašnji Jugoton, iz Zagreba i PGP-RTS iz Beograda.

 

Ulaznice se po cijeni od 10 eura mogu kupiti na biletarnici KIC-a (9-20h), a broj za informacije i rezervacije je 020 664 237.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9441

Objavio dana lis 20 2022. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN