Anastasija Strokina u NB Budve

Susret sa ruskom spisateljicom za đecu Anastasijom Strokinom biće upriličen u Narodnoj biblioteci Budve kao čas iz poezije za đecu i odrasle „Kako se družiti sa čudovištem i ne upasti u kandže misterioznom mačku“ u petak, 12.aprila sa početkom u 18 časova.

Na susretu sa pjesnikinjom i spisateljicom Anastasijom Strokinom saznaćete koja čudovišta žive u Moskvi, interesantne činjenice o glavnom gradu Rusije, čućete stihove na ruskom i srpskom, učestvovaćete na master-času o stvaranju sopstvene pjesme. Takođe možete zadati bilo koja pitanja i porazgovarati o književnosti.

Anastasija Strokina, rođena 1984.godine, je pjesnik, pisac, prevodilac.  Diplomirala je na Književnom institutu A. M. Gorki. Radila je kao nastavnik stranog jezika, urednik i bibliotekar. Prevodi sa engleskog, francuskog, italijanskog i danskog. Laureat ruskih i međunarodnih književnih konkursa, autor knjiga za djecu: Kit pliva na sjever, Sovin vuk, Perla džepnog patuljka itd.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7080

Objavio dana tra 11 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN