“Allegro” organizuje festival baleta

Baletska trupa Allegro sa partnerima u čast Svjetskog dana plesa organizuje 14. festival baleta Allegro u večeras u 19 časova u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

“Četrnaestu godinu zaredom organizujemo festival baleta Allegro. Ponosni smo što Svjetski dan plesa u Podgorici godinama proslavljamo sa mnogobrojnim partnerima: baletskom školom “Vasa Pavić”, Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja, baletskom školom ‘Princeza Ksenija’ itd”, ističe Viktorija Strugar, koja je, zajedno sa profesoricom Sanjom Garić, osnovala baletsku trupu Allegro u Podgorici sa ciljem promocije umjetničke igre u Crnoj Gori.

Na 14. festivalu baleta Allegro, publika će imati priliku da uživa u koreografijama Viktorije Strugar, Sanje Garić, Manje Pavićević i Antoanet Aleksijeve.

Kao i prethodnih godina, festival će otvoriti poznata crnogorska glumica Žaklina Oštir. Svjetski dan plesa obilježava se od 1982. godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a sa ciljem proslave univerzalnog jezika igre koji ne poznaje granice i spaja ljude širom svijeta. Slavi se 29. aprila, na dan rođenja tvorca baletske umjetnosti Žan Žorž Novera (1727-1810).

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7102

Objavio dana tra 19 2019. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN