“Album za prognane” u KIC-u

Zbirka poezije “Album za prognane” crnogorske književnice Rebeke Čilović biće predstavljena śutra, u srijedu, 8. maja, u Multimedijalnoj sali Kulturno – informativnog centra ”Budo Tomović”, sa početkom u 18 sati.

O knjizi će, pored autorke, govoriti književnik i kolumnista Andrej Nikolaidis i spisateljica Dragana Tripković. Veče će moderirati Asmir Lucević, a Milica Marković će čitati stihove.

Rebeka Čilović je rođena 1988. godine u Beranama. Objavila je zbirku kratkih priča ”Sloboda u slovu”, te zbirke poezije “Zvonke smjelosti” i ”Album za prognane”. Uvrštena je u Antologiju savremene crnogorske proze i poezije, kao i u svjetsku Antologiju ženske poezije koju je priredila Sunita Paul.

Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja. Njena poezija je prevođena na engleski, mađarski i turski jezik. Zastupljena je u gotovo svim časopisima, zbornicima, i portalima širom regiona. Diplomirana je pravnica, živi i stvara u Beranama.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7193

Objavio dana svi 7 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN