26. KotorART Kotorski festival pozorišta za đecu

U neđelju, 1. jula u 21.00h na renoviranoj Ljetnjoj pozornici u Kotoru svačano će biti otvoren 26. KotorArt Kotorski festival pozorišta za djecu. Festival će otvoriti predsjednik Opštine Kotor, gospodin Vladimir Jokić, koji će tradicionalno predati ključeve grada Kotora đeci. U ime đece ključeve grada Kotora će primiti Mali admiral Bokeljske mornarice Luka Kovačević. Osim predsjednika Opštine Kotor publici će se obratiti i direktor Kotorskog festivala pozorišta za djecu Petar Pejaković.

Nakon svečanog dijela program će se u 21: 30 nastaviti predstavom Pepeljuga pozorišta Boško Buha iz Beograda.

 

Osnovni podaci o predstavi:
Igor Bojović
PEPELJUGA
Pozorište Boško Buha, Beograd
Trajanje: 60 min.
Režija: Iva Milošević
Scenografija: Gorčin Stojanović
Kostimografija i koreografija: Boris Čakširan
Muzika : Vladimir Pejković
Organizator: Nataša Karanović
Asistent režije: Miljana Ćosić
Igraju: Jelena Trkulja, Uroš Jovičić, Katarina
Gojković, Teodora Ristovski, Borka Tomović,
Boba Latinović, Draga Ćirić, Vladan Dujović, Nataša
Šmelc, Tamara Pjević, Jana Milenković, Mina Kontić

Ova bajka nad bajkama često je i rado igrana u Pozorištu Boško Buha. Sve skupa je čak peta verzija a druga koju potpisuje Igor Bojović. Prvu Bojovićevu verziju režirao je Milan Karadžić, dok ovu pred nama – Iva Milošević. Pročitavši ove redove, rekao bis čovjek: „Pet puta, stvarno je dosta – dokle više?…“ Ali, nikad nije dosta Pepeljuge! To vrlo dobro znaju organizatori jer, kako kažu, svaki put kada bi je skinuli sa našeg repertoara – publika bi pitala što je nema, i tražila da se opet igra. Pa, na zahtjev publike – evo Pepeljuge ponovo u Buhi…Očigledno da postoji neka magija u ovoj priči. A kako i ne bi postojala kad su tu i Dobra vila, i bundeva koja postaje kočija, i… Kako tvrde organizatori, oni su pripremajući ovu predstavu, tu magiju i ośetili i u njoj vrlo uživali. Pored toga biće nam iznad svega drago ako je ośeti i naša draga publika!

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6177

Objavio dana lip 30 2018. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN