155 godine Narodne biblioteke Budve

U povodu obilježavanja Dana opštine Budva u srijedu, 20. novemba u 19 časova u holu Akademije znanja prigodnim programom biće obilježeno 155 godina trajanja Narodne biblioteke Budve. Svečanost će otvoriti predsjednik Opštine Budva Marko Carević a uvodnu riječ imaće Mila Baljević, direktorica JU Narodne biblioteke Budve. Učesnici okruglog stola u povodu jubileja 155 godina Biblioteke biće: dr Miroslav Luketić, mr Božena Jelušić i dr Predrag Zenović, a predviđena je i projekcija filma o Biblioteci autorke Ive Bajković. U muzičkom dijelu programa nastupiće Ženska vokalna grupa Harmonija.

Bibliotečka djelatnost u Budvi ima tradiciju dugu 155 godina. Smještena je u zgradi „Akademije znanja”, a u njen sastav ulazi i područno odjeljenje, biblioteka „Stefan Mitrov LJubiša”, koja se nalazi u Spomen-domu „Crvena komuna” u Petrovcu. Danas Biblioteka raspolaže fondom od skoro 100.000 knjiga, pretežno beletristike, ali i značajan broj naslova iz svih oblasti ljudskog znanja i umjetnosti, što je svrstava među najbogatije biblioteke u Crnoj Gori. Biblioteka se može pohvaliti i izuzetno sadržajnim kulturnim programom koji obuhvata književne večeri i razne promocije, kknjiževne festivale, izložbe, radionice, izdavačku djelatnost.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7868

Objavio dana stu 21 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN