15. broj časopisa „Krug mladih“

5Korisnici usluga Narodne biblioteke Budve od danas mogu preuzeti novo izdanje časopisa „Krug mladih“ koji je nedavno izašao iz štampe. Časopis Krug mladih izdaje NVO „Sedma sila mladih“ a suizdavač 15. broja je Narodna biblioteka Budve.

Zorica Radenović, urednica časopisa i predsjednica NVO „Sedma sila mladih“ u uvodnoj riječi istakla je: „Proljeće 2020. dočekali smo u znaku globalne pandemije, koja je mnoge od nas naćerala da vrijeme provodimo u četiri zida. Ali, to nas nije obeshrabrilo da dane izolacije iskoristimo istražujući nove i aktuelne teme, o kojima ćete čitati u novom izdanju časopisa. Pored razmišljanja o virusu Covid-19 koji je pokrenuo mnoga važna pitanja o životu i egzistenciji u 21. vijeku, istraživali smo i kako to tehnologija utiče na naše živote, pisali o negativnim uticajima influensera na đecu i mlade, balansiranoj upotrebi tehnologije i pametnih telefona, digitalnoj higijeni i zdravim stilovima života. Nijesmo zaboravili ni manje važnu temu – omladinski aktivizam, kao ni priče kojima afirmišemo mlade, talentovane sugrađane. Osvrnuli smo se i na zanimljivosti našeg grada, u želji da strgnemo veo zaborava sa događaja i ličnosti koje su obilježile našu prošlost. Priču o znamenitim Crnogorkama, posvetili onima koje su uvijek bile stub porodice i društva, a koje se i danas bore za svoja prava“.

Radenović je naglasila da je promocija 15. broja časopisa odložena zbog mjera NKT za zarazne bolesti, te da će, u saranji sa Narodnom bibliotekom Budve i ukoliko to okolnosti budu dozvoljavale biti upriličena u narednom periodu.

„Krug mladih“ br. 15 predstavlja dio projekta „Birajte aktivizam vjerujući u njegovu moć“ koji sprovodi NVO „Sedma sila mladih“ uz finansijsku podršku Opštine Budva, na osnovu odluke Komisije za raspodjelu dijela sredstava za NVO za 2019. godinu. Sadržaj časopisa predstavlja isključivu odgovornost autora i ne odražava stav donatora.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8216

Objavio dana svi 5 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN