The Wire – Red Barked Tree

Dvanaesti po redu album londonskog benda donosi dosta dobre muzike. Ovaj alt, post-punk, art-punk i experimentalni bend na čelu sa pjevačem Colinom Newmanom postoji i radi od daleke 1976 godine, pa su danas pioniri zvuka kakav znamo preko bendova Joy Division, The Cure, Radiohead i mnogih drugih. Ono što na prvi mah primjećujemo je veoma dobra produkcija albuma iza koje stoji ime upravo pjevača Colina.

Album Red barked wire donosi minimalističku svirku sa osnovnim ritmovima, i rifovima od 2-3 akorda, ali je nikako ne čini nezanimljivom, naprotiv čak veoma artističkom svirkom, punom melanholije, skrivene energije, i na momente vokalima ala Pink Floyd donosi tu englesku mirnoću koja nas vozi tokom cijelog albuma.

Sve pjesme su skoro isto koncipirane i album je veoma slušljiv i preporučljiv za sve ljubitelje alternativne muzike. I svjetska kritika apsolutno zastupa stav da je Wire i te kako prisutan kao bend i da je ovaj album energičan upravo zbog njihovih stalnih turneja čija je kruna i ovaj album koji će izaći u Januaru.

 

Lista pjesama:

  1. “Please Take”
  2. “Now Was”
  3. “Adapt”
  4. “Two Minutes” 2:01
  5. “Clay”
  6. “Bad Worm Thing”
  7. “Moreover”
  8. “A Flat Tent”
  9. “Smash”
  10. “Down To This”
  11. “Red Barked Trees”

 

DjordjepunX

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=917

Objavio dana pro 17 2010. u kategoriji Muzički. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN