Stone – John Curran

Novi film velikana Holivuda Edvarda Nortona (Stone), Mile Jovovic ( Stounova zena Luseta), Roberta De Nira (Dzek) i svakako manje poznatija Frensis Konroj (Medilin,Dzekova zena). Stoun je osudjeni palikuca koji je zapalio svog djeda i babu, i koji treba da bude pusten na uslovnu slobodu. Njegova prelijepa zena Luseta je dio plana kojim treba da se sa puta ka slobodi skloni Dzek sluzbenih koji je zaduzen da prati njegovo ponasanje na uslovnoj.

Film pored ne tako zanimljivog scenarija apsolutno nema radnju koja je potrebna da bi se odrzala paznja 105 minuta koliko film traje. Ne samo zbog price vec i zbog nekih rediteljskih rjesenja koja radnju svode na tri-četiri objekta, i na identicne scene koje se ponavljaju mnogo puta a u kojima nema nikakvih rezultata bitnih za tok price (duga voznja auta, sjedenje na tremu i ispijanje alkohola, cesti profili Dzekove zene u kojima kadrovi traju mnogo, Dzekov dolazak i odlazak u kancelariju…).

Pored ovih retardacionih momenata dosadnu i nezanimljivu radnju potkrepljuje gluma prije svega Roberta De Nira koji bi za ovaj film mogao da dobije veoma negativne ocjene. Neekspresivna gluma i nedostatak valjane konverzacije sa ostalim likovima napravila je od Dzeka lik koji ce filmska javnost veoma brzo zaboraviti ( dokaz glumackog pada je skoro parodicna uloga u filmu Maceta). Edvard Norton glumi kao i obicno marginalca- zatvorenika po osobenostima sto fizickim sto lingvistickim reklo bi se da je hispano porijekla pa je na momente i on ulogu iznosio veoma tesko, ali opet u skladu sa njegovim stilom sto bi mogao biti neki prosjek.

Mila Jovovic igra izuzetno zanimljiv lik kojemu mjesto svakako nije ovaj film i cinjenica da je u filmu vaspitacica/uciteljica nema veze sa pricom sto cete se uvjeriti gledanjem filma. Na kraju, svakako smo vise ocekivali od ovakve glumacke ekipe kao prvo, ali u talasu neinteresantbih, identicnih, i pomalo na silu uradjenih filmova izgleda da to nije moguce.

DjordjepunX

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=900

Objavio dana pro 14 2010. u kategoriji TV i Filmski. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN