„Romeo i Julija“ u Dodestu

Predstava „Romeo i Julija“ (14+), koju je po drami Viljema Šekspira režirala Emilija Mrdaković, biće igrana u petak 7. aprila u sali Dodest u dva termina u 11 i 13 sati i u subotu 8. aprila u 12 sati. Nova produkcija Lutkarske scene rađena je u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra. 

Po riječima rediteljke: „Šekspirovi Romeo i Julija su glas protiv neprijateljstva, mržnje i nasilja svih vremena. Veoma je teško snaći se u žestokom svijetu i u sistemu u kojem je jedino važno da budeš uspješan, da posjeduješ, da konzumiraš, da trošiš, da mrziš i uništavaš. Na fonu slike takvog svijeta, na površinu isplivava, kao nestvarna, ljubav Romea i Julije i njihov poseban, božanstveni dar da vole.“

Ulogu Romea tumači Vule Marković, Juliju igra Jelena Simić, a pored njih u podjeli su: Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević/Branka Femić, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović.

Uz rediteljku Emiliju Mrdaković, u autorskom timu su i Svila Veličkova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka), Jovan Obradović (kompozitor), Dubravka Drakić (lektor) i Slavka Nelević (koreograf).

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5463

Objavio dana tra 6 2017. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN